Domů / Vízový servis

USA

Zajistíme vám VÍZOVÝ SERVIS k letence za zvýhodněnou cenu! Poskytujeme konzultační servis pro získání potřebného víza. Napište nám


Velvyslanectví spojených států amerických
Tržiště 15
Praha 1
11801
Czech Republic
00420-257 022 000
00420-257 530 583

Embassy of the Czech Republic
3900 Spring od Freedom St.
NW, Washington, D. C.

United States of America
001–202–2749100
001–202–9668540

 

Požadavky:

Od 17.11.2008 pro občany ČR platí bezvízový styk pro pobyt do 90 dnů od prvního vstupu na území země. Podmínky vstupu však doporučujeme před cestou ověřit u příslušného zastupitelského úřadu.

Pro cesty do USA bez víz je nutné, aby cestující vlastnil biometrický pas, který vydává Česká republika od září roku 2006 a vyplnil internetovou autorizaci formuláře ESTA. Doporučujeme si výtisk vzít s sebou na cestu. Autorizace je platná 2 roky, ale pokud vyprší platnost pasu cestujícího, bude nutné vyřídit formulář ESTA znovu.

Za účelem studia, práce, výměnného pobytu nebo studentské brigády budou víza nadále třeba. Vlastníci platného (turistického víza) typu B na něj mohou nadále cestovat.

TRANZITNÍ VÍZUM: pro lety s mezipřistáním na území USA, kdy USA nejsou cílovou destinací (tzv. tranzit), je také potřeba mít platnou ESTA cestovní autorizaci.

VÍZA PRO DĚTI: dítě potřebuje k cestě do USA vlastní cestovní pas (neuznává se dítě zapsané v cestovním dokladu rodiče) a zároveň musí mít platnou ESTA cestovní autorizaci.
Pokud cestuje s dítětem ve věku do 12ti let jiná osoba než jeho rodič, může být při vstupu na území USA nebo při vycestování z USA požádána imigračním úředníkem o předložení souhlasu rodičů dítěte s cestou. Jestliže toto potvrzení nepředloží, může imigrační úředník vstup do USA nebo opuštění USA odmítnout. Doporučuje se proto, aby cestující byli pro tento případ vybaveni potvrzením od rodičů.
Souhlas s vycestováním doporučujeme i v případech, kdy děti cestují pouze s jedním z rodičů

 

Odkaz na podání žádosti systém ESTA:

Odkaz na nejčastější dotazy ESTA:

Doba vyřízení autorizace:

  • nejméně 3 dny

Platnost autorizace:

  • platnost autorizace ESTA je 2 roky / v případě dřívějšího vypršení platnosti biometrického pasu je nutné o autorizaci zažádat znovu

 

Požadavky:

Podle amerických vízových regulí by měl typ víza vždy korespondovat s účelem návštěvy.

Vstup do země je umožněn buď na základě registrace ESTA (max. 90 dní pobytu a max. 18 hodin studia týdně, nutné vlastnit cestovní pas s biometrickými údaji, žadatelé se registrují sami on-line) nebo udělení studijního víza F1.

F1 vízum potřebujete, chcete-li se účastnit akademického studia ve Spojených státech na schválené škole, například na akreditované americké vysoké škole nebo univerzitě, soukromé střední škole nebo ve schváleném programu výuky anglického jazyka. Vízum F-1 rovněž potřebujete, pokud do studijního kurzu docházíte na více než 18 hodin týdně. Naše agentura vám poskytne poradenský servis v této záležitosti, avšak každý žadatel o studijní vízum do USA se musí dostavit na americkou ambasádu osobně.
Aktuální informace o výši poplatků najdete zde
.

Celková délka vyřízení studijního víza je přibližně 4–8 týdnů. Pokud požadujete rychlejší vyřízejí, je nutno uhradit poplatek za kurýrní službu z USA, kterou škola pošle potřebné potvrzení - formulář I-20.

Klienti ze Slovenské republiky žádají o víza na ambasádě v Bratislavě.

VÍZA PRO DĚTI: Nezletilí žadatelé se dostavují na ambasádu se zákonným zástupcem. Od dětí ve věku do 12 let cestujících na jazykový pobyt v doprovodu jiné osoby než rodiče, mohou imigrační úředníci při vstupu na/opouštění území USA vyžadovat předložení souhlasu rodičů s vycestováním dítěte. Souhlas s vycestováním doporučujeme i v případech, kdy děti cestují pouze v doprovodu jednoho z rodičů.

 

TIP - JAZYKOVÉ POBYTY

Florida, 2 týdny od 6 700 Kč
Brighton, 2 týdny od 8 100 Kč
Hamburk, 2 týdny od 4 500 Kč
Cheltenham, 2 týdny od 6 100 Kč

 

katalogy

Emailový klub

Přihlašte se k odběru

a už vám neunikne žádná z akčních nabídek

Ohlasy našich klientů

Velká Británie - EC, Brighton

Skvělý zážitek. Spousta nových přátel z cizích zemí. Škola na vysoké úrovni. Možnost připojení wifi + několik počítačových místností...

více