Domů / Vízový servis

Nový Zéland

Zajistíme vám VÍZOVÝ SERVIS k letence za zvýhodněnou cenu! Poskytujeme konzultační servis pro získání potřebného víza. Napište nám


Konzulát Nového Zélandu
Václavské nám. 11
Praha 1
110 00
Czech Republic
00420 234 784 777
00420 224 254 640
david@nzconsul.cz

Honorární konzulát České republiky na Novém Zélandu
Level 3, BMW Mini Centre, 11–15 cnr Great South Road and Margot Street
Newmarket
Auckland
New Zealand
00649–5228736
00649–5228734
aucklan­d@honorary.mzv­.cz

 

Požadavky:

Pro občany ČR platí bezvízový styk pro pobyty do 90 dnů od prvního vstupu na území země. Povolení ke vstupu do země - tedy turistické vízum - je uděleno do cestovního pasu při vstupu na Nový Zéland. Pro hladký vstup do země doporučujeme doložit letenku s návratem do 90 dní, cestovní pojištění, doklad o finančních zdrojích (minimálně 1 000 NZD na měsíc pobytu), dále potvrzení o itineráři cesty, zajištěném kurzu, ubytování apod.

 

Pro občany ČR platí bezvízový styk pro pobyty do 90 dnů od prvního vstupu na území země. Žádost o studijní vízum na Nový Zéland se podává při plánovaném studiu na dobu delší než 3 měsíce (12 týdnů). Žádosti vyřizuje ambasáda v Londýně, kam ji za vás rádi doručíme. Veškeré dokumenty musí být vyplněny v anglickém jazyce, oficiální překlad není nutný.

Požadavky:

  • vyplněný a podepsaný formulář na studentské vízum
  • platný cestovní pas (ještě minimálně 3 měsíce po návratu z Nového Zélandu)
  • 1 pasová fotografie čitelně podepsané na zadní straně
  • výpisy z bankovního účtu za poslední 2-3 měsíce (v případě výpisu z účtu Vašich rodičů doložte prosím čestné prohlášení, že Vám povolují s penězi na kontě disponovat, čestné prohlášení musí být notářsky ověřené). Výpisy z účtu musí být originály nebo ověřené kopie.
  • potvrzení ze školy o přijetí do kurzu a potvrzení o ubytování na NZ + potvrzení o úhradě školného a ubytování (dodá naše agentura )
  • potvrzení o studiu, popř. potvrzení o zaměstnání, kde je potřeba zdůraznit, že si v době, kterou budete na Novém Zélandu, berete řádnou dovolenou nebo neplacené volno. Je zde také potřeba uvést, ke kterému dni jste se zaměstnavatelem uzavřeli pracovní smlouvu. V případě, že jste vlastníkem soukromé firmy, doložte prosím výpis z obchodního rejstříku, popř. živnostenský list, důkaz o skutečné existenci firmy (např. kopie daňového přiznání, faktury apod.) a dopis, ve kterém uvedete, kdo Vás v době nepřítomnosti bude ve vedení firmy zastupovat.
  • fotokopie rezervace zpáteční letenky – dodá naše agentura
  • výpis z rejstříku trestů dané země/mí – pokud jste v minulých 5 letech pobývali v zahraničí nepřetrřitě 3 měsíce a více a pokud žádáte o vízum delší než 1 rok
  • výpis z rejstříku trestů ČR (SR) u kurzů v délce 1 rok a více

Doba vyřízení:

  • obvykle 1 měsíc

Při studijním pobytu delším 24 týdnů, je zapotřebí podrobit se lékařské prohlídce u akreditovaného lékaře a radiologa

Pro ČR:

  • v případě studia na více jak 1 rok je zapotřebí Medical and Chest X-ray Certificate (NZIS 1007)

Pro SR:

  • v případě studia od 6-ti do 12 měsíců je zapotřebí Temporary Entry X-ray Certificate (NZIS 1096)
  • v případě studia nad 12 měsíců je zapotřebí navíc Medical and Chest X-ray Certificate (NZIS 1007)

Podrobné informace zde

Aktuální informace najdete na www.immigration.govt.nz

Bezdětným občanům ve věku 18–35 let je umožněno vycestovat na NZ na dobu 1 roku na tzv. Working Holiday Visa - více viz záložka Working holiday vízum.

 

Poplatek ambasádě:

  • standardní vyřízení – 194 GBP / přepočet na Kč dle aktuálního kurzu (zahrnuje poplatek za vízum, poplatek za platbu platební kartou a poplatek za kurýra, kterým je pas z Londýnské ambasády doručen)

Poplatek agentuře:

  • 450 Kč (k zakoupené letence nebo zájezdu v naší kanceláři)
  • 900 Kč (bez letenky)
  • pokud vízum potřebujete k jazykovému a studijnímu pobytu, vyřídíme vám jej bez poplatku výše
  • poplatek za doručení žádosti na ambasádu do Londýna kurýrem cca 1 230 Kč

 

Pro rok 2016 již byla roční kvóta vyčerpána a obnovena bude na jaře 2017. Více informací o podmínkách naleznete ZDE

 

 

TIP - JAZYKOVÉ POBYTY

Florida, 2 týdny od 6 700 Kč
Brighton, 2 týdny od 8 100 Kč
Hamburk, 2 týdny od 4 500 Kč
Cheltenham, 2 týdny od 6 100 Kč

 

katalogy

Emailový klub

Přihlašte se k odběru

a už vám neunikne žádná z akčních nabídek

Ohlasy našich klientů

Velká Británie - LAL, Torbay (jazykové pobyty s delegátem)

Dobrý den,

Moc bych jmenovitě Vám,za pomoc při vypisování pobytových dokumentů i čas, který jste strávila na mých dotazech i zajišťováním všeho kolem.., delegátům a celé agentuře chtěla poděkovat za perfektní zajištění pobytu syna v Torbay.

více